Wire

Op zoek naar de goedkoopste verzekering voor jouw elektrische auto

Elektrische auto
Zeker bij elektrische auto's gevuld met technische snufjes is het belangrijk dat je de juiste verzekering kiest. Autoverzekering.nl helpt je kiezen.

Elektrische auto’s winnen aan populariteit, ook in Nederland. Niet voor niets, daar een elektrische of hybride auto veelal vol zit met technologische hoogstandjes. Denk aan het indrukwekkende dashboard van bijvoorbeeld de Tesla Model Y. Het is momenteel de bestverkochte auto binnen Europa. Niet voor het eerst voert Tesla deze lijst aan; het gebeurde eerder dit jaar ook al met onder meer Tesla Model 3.

Bij de aankoop van een dergelijke auto is het afsluiten van een passende autoverzekering cruciaal. Je wilt voorkomen dat schade aan je elektrische auto niet vergoed wordt door de verzekeraar. In het bijzonder, wanneer deze auto’s van nog meer elektronica en technologie worden voorzien.

Tip: gebruik een online vergelijkingstool voor het vinden van een goedkope autoverzekering voor jouw moderne elektrische voertuig. Populair hierbij zijn de allrisk autoverzekering en de WA-verzekering met beperkt casco.

Kortere laadtijd en groter laadnetwerk

De technologie rond elektrische auto’s wordt voortdurend verbeterd. Trend op dit moment is het investeren in een kortere laadtijd. Waar auto’s bij een gemiddelde laadpaal al snel zo’n 5 tot meer dan 10 uur bezig zijn om op te laden, is het met een moderne snellader mogelijk om binnen een half uur tot 80% te komen.

Het maakt een elektrische auto steeds aantrekkelijker voor gezinnen, die hier nog over twijfelden door de lange laadtijd. Zeker onderweg naar bijvoorbeeld een vakantieadres was dit een groot nadeel. Niet alleen de laadtijd neemt af, ook wordt binnen Europa flink geïnvesteerd in een uitbreiding van het laadnetwerk. De toename in het aantal verkochte elektrische auto’s maakt dat het opschalen ervan steeds sneller moet.

Toekomst van zelfrijdende auto’s

Moderne elektrische auto’s bieden al de mogelijkheid het stuur los te laten, wanneer men bijvoorbeeld op de snelweg rijdt. De technologie aan boord van bijvoorbeeld de Toyota RAV 4 houdt de auto tussen de lijnen. Daarbij zijn deze auto’s al in staat om voldoende afstand te houden tot een voorligger en daarmee ongelukken te voorkomen. Men verwacht dat deze technologie zich in de komende maanden tot jaren verder zal ontwikkelen.

Verschillende technologische bedrijven investeerden de afgelopen tijd al miljoenen in nieuwe ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een auto automatisch te laten stoppen voor een rood stoplicht. Overigens gaat dat nog niet altijd goed, een bug in de software van de zelfrijdende Chevrolet Bolt leidde ertoe dat de auto juist stopte voor een groen stoplicht.

autoverzekeringpartnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

ICT Jaarboek 2021-2022 – TechPulse Business

ICT Jaarboek 2021-2022 – TechPulse Business

Bestel nu!