Nieuws

Trello getroffen door wereldwijde storing

De planningsapp Trello ligt er wereldwijd uit na een storing. Het is voorlopig nog onduidelijk wat die storing veroorzaakt heeft.

Update 17u22: Inmiddels is Trello opnieuw online. Via Twitter wordt verwittigd dat verbindingsproblemen zich nog wel een tijdje kunnen voordoen. Trello is de achterliggende oorzaak van de downtime nog volop aan het onderzoeken.


Trello is een populaire app om groepsprojecten te delegeren of samenwerking in een organisatie te stroomlijnen. Dankzij de borden en lijsten kan je elkaar vanop afstand op de hoogte houden waar je op welk moment mee bezig bent, wie welke taken nog moet afronden. Een onmisbare tool in tijden waar afstandswerken de norm is.

Maar vandaag zal je even op andere diensten beroep moeten doen, want Trello ondervindt technische problemen die de applicatie onbereikbaar maken. Wij stelden de eerste problemen rond half vier ’s middags vast, toen wijzigingen die we in de app aanbrachten niet meer werden opgeslagen. Nadien verloren we de verbinding, totdat de applicatie helemaal down was. Uit een hoog aantal meldingen op de website downdetector.com en tweets over de app stelden we vast dat het om een storing gaat die wereldwijd gebruikers treft.

Afbeelding: screenshot

Oplossing op komst

Trello is het voorbije half uur sinds de storing begonnen is zeer actief geweest op haar sociale mediakanalen om zo transparant mogelijk te communiceren over de storing. Al is er op dit moment nog maar weinig extra’s te melden. We weten nog niet wat de storing veroorzaakt heeft. Ik ondervond al een tijdje op regelmatige basis connectiviteitsproblemen tijdens het gebruik van de app, iets wat andere gebruikers op basis van socialmediaposts ook ondervonden. Dus vermoedelijk was er al langer iets gaande in de back office die de downtime veroorzaakt heeft.

Het IT-team van Trello is nog volop aan het werken om de problemen zo snel mogelijk op te lossen en de app zo snel mogelijk weer online te krijgen. Wanneer we nieuwe updates over de storing hebben, dan werken we dit artikel bij. Je kan ook in real-time op de hoogte blijven via de Status-pagina.

Trello werd in 2011 gelanceerd, en wist al snel het grote publiek te overtuigen van haar diensten. In 2017 lijfde het bedrijf Atlassian de app binnen. Op 30 oktober 2019 telde Trello 50 miljoen gebruikers. Recentere cijfers zijn niet bekend, maar dat aantal zal tijdens de pandemie ongetwijfeld zijn toegenomen.

slidertrellozakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

ICT Jaarboek 2021-2022 – TechPulse Business

ICT Jaarboek 2021-2022 – TechPulse Business

Bestel nu!