Nieuws

OnePlus Pad in ontwikkeling: eerste OnePlus-tablet in zicht?

OnePlus eerste tablet Pad
OPPO lanceerde vorig jaar zijn eerste tablet in Europa, de OPPO Pad Air. OnePlus lijkt hetzelfde pad te volgen en is in India gestart met testen voor zijn eerste tablet.

OnePlus’ tablet wordt mogelijk een naamgenoot van de OPPO-tablet en komt volgens Mysmartprice op de markt als de OnePlus Pad. De publicatie zegt exclusieve informatie te hebben verkregen die het bestaan van de tablet bevestigen. Intern zou de tablet ontwikkeld worden onder codenaam Aries. Een codenaam die afwijkt van eerdere ontwikkelnamen die bij OnePlus zijn ingezet; smartphones van het merk kregen in het verleden steeds codenamen gebaseerd op lekkernijen. Dat is, hoewel onbevestigd, mogelijk een gevolg van de nauwere samenwerking van OnePlus met OPPO.

Over de naam van de tablet lijkt nog wel onenigheid te bestaan. OnePlus zou naar verluidt twijfelen tussen OnePlus Pad of Tab. Kiest het merk voor de eerstgenoemde naam dan komt het mogelijk wat te dicht in OPPO’s vaarwater. Te meer omdat merk zijn tablet losjes wil baseren op een OPPO-tablet uit de Pad-reeks. Volgens de bron van Mysmartprice betekent dit niet dat we exacte kopieën van de Pad-tablets hoeven te verwachten, en gooit OnePlus er zijn eigen sausje overheen.

OPPO Pad Air
OPPO Pad Air die in België te koop is

Wat dit betekent voor het ontwerp en de specificaties van de OnePlus-tablet is niet bekend. Je mag in elk geval verwachten dat het een budgettablet wordt. Het zou ons dan ook niet verbazen als we Qualcomms Snapdragon 680-chipset tegenkomen in de tablet. Die chipset gebruikt OPPO monenteel op de Pad Air. Mysmartprice zegt van zijn bron geen details over de specificaties van de tablet te hebben verkregen.

OnePlus Pad voor India

Waar OnePlus ooit begon als een merk met internationale focus, begint dat wat op te schuiven in de richting van India. Het merk bracht meerdere productreeksen – waaronder tv’s en monitoren – uit in India die we niet in Europa mochten of mogen verwelkomen. Een van de redenen hiervoor is dat het groeipotentieel voor merken als OnePlus in die productsegmenten relatief beperkt is in Europa. Het blijft daarmee de vraag of de eerste tablet van het merk in Europa opduikt.

Uitgelicht artikel Realme Pad vanaf 29 november te koop in België voor 259 euro

Eerste testen met de tablet worden in elk geval alleen in India uitgevoerd. Daar moet de tablet later dit jaar worden geïntroduceerd tezamen met de OnePlus 11R. Zijn voorloper, de 10R, werd vorig jaar in mei uitgebracht. Mogelijk volgt de lancering van de OnePlus Pad dus ook in mei.

mobieloneplus

Gerelateerde artikelen

Volg ons

ICT Jaarboek 2021-2022 – TechPulse Business

ICT Jaarboek 2021-2022 – TechPulse Business

Bestel nu!