Nieuws

iPhone SE 4 verschijnt op renders: iPhone SE in XR-behuizing?

iPhone SE 4
Apple zou de iPhone SE 4 in 2024 willen onthullen. Geruchtenverspreider Jon Prosser laat ditmaal al een aantal renders zien die verdacht veel lijken op de iPhone XR.

Apple onthulde eerder dit jaar nog de derde generatie iPhone SE. Veel nieuws was er niet te zeggen over dat toestel; de behuizing bleef namelijk gelijk aan zijn voorganger en dat gold ook voor vrijwel alle interne componenten, behalve de gebruikte chipset. Als we de geruchten over de iPhone SE 4 – het eerstvolgende SE-model – mogen geloven, is de volgende generatie eindelijk een grote upgrade. De techgigant wisselt hierbij naar een andere behuizing, die van de iPhone XR, dat meldt Jon Prosser via Frontpagetech.

iPhone SE 4 vermomd als iPhone XR

Hoewel Prosser zelf niet de vergelijking trekt met de iPhone XR, zijn de gelijkenissen met de renders die de geruchtenverspreider publiceerde overduidelijk. Aan de voorzijde van het toestel vinden we – aldus Prosser – een 6,1 inch scherm met een nog onbekende resolutie. Bovenaan het scherm vind je ook een notch; het is nog onbekend of deze notch een Face ID-module zal bevatten. Touch ID lijkt te worden afgeschreven, al doen er ook geruchten de ronde dat Apple de vingerafdrukscanner juist in de powerknop zou willen verwerken.

iPhone SE 4 render Product Red
Beeld: Jon Prosser

Op basis van de renders wordt het ons verder duidelijk dat de telefoon via Apples Lightning-poort zal worden opgeladen. Een usb-c-poort zou een bredere en hogere uitsparing vereisten. Ook moeten de potentiële klanten van de SE-serie het voorlopig stellen met één camera achterop. Onbekend is of er gekozen wordt om de camerasensor van de XR te hergebruiken, of dat Apple een sensor van de dure 14-serie smartphones inzet.

Jaarlijkse SE-vernieuwing?

Wel bekend is dat de iPhone SE 4 straks in drie kleuren beschikbaar komt: Midnight, Product Red en Starlight. Tegen welke prijs het toestel wordt uitgebracht moet later nog blijken. De iPhone SE 2022 is momenteel verkrijgbaar voor 559 euro, waarbij je 64 GB opslaggeheugen krijgt.

De doorgaans goed ingelichte schermanalist Ross Young liet recent weten dat de iPhone SE 4 pas in 2024 wordt uitgebracht. Dat ligt in lijn met Apples huidige ontwikkelschema van de SE-serie, waarbij elke twee jaar een nieuw model gelanceerd wordt. Het valt ons echter op dat de geruchten over het nieuwe toestel nu al naar buiten beginnen te komen, terwijl zulke geruchten meestal pas veel later beginnen te stromen.

iPhone SE 4 render
Beeld: Jon Prosser
appleiphonemobielsmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

ICT Jaarboek 2021-2022 – TechPulse Business

ICT Jaarboek 2021-2022 – TechPulse Business

Bestel nu!