Nieuws

Bouw je fiets om tot een elektrische fiets met deze draagbare batterij

Het Britse Swytch gaat een fietsbatterij lanceren die elke fiets kan omtoveren tot een elektrische fiets, in het formaat van een smartphone.

Geen budget om een elektrische fiets te kopen? Bouw je klassieke fiets dan om tot een elektrische fiets. Het Britse bedrijf Swytch maakt universele ombouwsets voor fietsen. Deze ombouwsets bestaan uit een batterij die je aan je stuur monteert, een pedaalsensor, een 250W-naafmotor die in je voorwiel zit en uiteraard het nodige materiaal om alles vast te maken.

Van gewone fiets naar elektrische fiets

Om je fiets om te bouwen tot een elektrische fiets, monteer je eerst de naafmotor op je voorste wiel en maak je vervolgens de pedaalsensor en batterij vast. De motor zelf heeft een vermogen van 250W. Ingebouwde sensoren detecteren wanneer je je pedalen aanraakt om extra power aan je trappen toe te voegen. De batterij heeft het vermogen om dat 15 kilometer vol te houden. Woon je toch iets verder dan 15 kilometer van je werk, dan brengt Swytch ook nog een model met een maximaal bereik van 30 kilometer dat nog steeds maar een goede kilogram weegt op de markt. Met het eerste model dat sinds 2020 te koop is kom je 35 km verder. Na één uurtje is de batterij helemaal opgeladen voor een nieuwe tocht; net voldoende tijd om ook je benen weer op te laden na het fietsen.

Door het lichte gewicht (slechts 700 g) en het compacte formaat (niet groter dan een smartphone) kan je de batterij letterlijk overal mee naar toe nemen. Volgens Swytch is hun laatste uitvinding zelfs ‘flight-safe’ zodat je het gewoon mee in je handbagage kan steken. Handig voor als je ooit eens een fietsbatterij zou nodig hebben op reis.

Lancering in mei

Swytch zal de Power Pack officieel lanceren in mei. Een officiële prijs van het product zal dan pas worden gecommuniceerd, maar wie zich nu al registreert via de officiële website van Swytch zal 50% korting krijgen op de aankoop.

swytch draagbare batterij
Image Credit: Swytch

Laatst bijgewerkt op 07/04 14u27.

Connected Carelektrische fietsontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

ICT Jaarboek 2021-2022 – TechPulse Business

ICT Jaarboek 2021-2022 – TechPulse Business

Bestel nu!