Test

Dit is een popup

De beste widgets voor je iPhone of iPad

techpulse 2
Sinds iOS 8 hebben ook eigenaars van een iDevice toegang tot een vorm van widgets in het Notification Center. Deze apps geven dat overzicht een kleine steroïdeninjectie.
Foto via www.yalantis.com
Foto via www.yalantis.com

Wie het nieuws rond de lancering van iOS 8 een paar maanden geleden een beetje gevolgd heeft weet: een iDevice heeft vanaf nu ook widgets.

Ben je echter nog maar recent overgestapt op iOS, of heb je nog geen aandacht besteed aan de nieuwe widgets, dan kan je geheugen misschien een kleine opfrisser gebruiken.

De widgets in iOS – je vindt ze zowel op je iPhone als op je iPad – waren een nieuwe toevoeging in iOS 8. Wie echter widgets verwacht zoals je ze kent op Android, zal even fronsen; Apple is niet van plan om apps toe te laten de homescreens vol te zetten met veldjes informatie. Het merk staat gekend om z"n focus op design voor een reden. De iOS-widgets willen eerder een uitbreiding van een bestaande app zijn – een beetje extra info of functionaliteit die uit je weg blijft, maar toch altijd binnen handbereik zit. Je vindt de widgets in je Today View, "naast" het Notification Center, door van de bovenkant van je scherm naar beneden te vegen.

[related_article id=”158256″]

Als je dit scherm nog nooit van naderbij bekeken hebt, zijn er een aantal standaard-widgets van iOS zelf geactiveerd, zoals de beursinfo en de verkeersberichten. Je kan echter alles aanpassen. Daartoe tik je op Edit. Dat brengt je naar een lijst met alle mogelijke widgets: de ingebakken exemplaren en alle geïnstalleerde apps die zo"n uitbreiding aanbieden. Je kan widgets aan- en uitschakelen en een volgorde kiezen die jou bevalt.

Meteen na de lancering waren de mogelijkheden nog schaars, maar ondertussen hebben een hele schare ontwikkelaars hun apps up to date gebracht. Sommige van die widgets zijn banaal, andere maken optimaal gebruik van de nieuwe locatie. En met een goed gemaakte widget kan je het gebruik van je iDevice behoorlijk stroomlijnen. Met deze applicaties en toepassingen geef jij je Today-view een serieus boost.

Plannen en afvinken

Het zijn misschien de twee meest voor de hand liggende widgets die je zou willen toevoegen: je agenda en je to-dolijst. Apples eigen Calendar en Reminders hebben een widget, maar ook een heleboel populaire alternatieven zijn op de kar gesprongen.

Bij de to-doapps zijn Wunderlist en Clear waarschijnlijk de bekendste; zij geven je allebei een lijstje weer met je taken voor vandaag, die je ook in de widget kan afstrepen. Andere populaire takenapps als Finish, Gneo, en Asana doen ongeveer hetzelfde, al geeft Finish je steeds maar de drie volgende taken weer.

Ook OmniFocus 2, een van de krachtigste all-in-one-planners voor power users in de App Store, is van de partij, en toont je Daily Forecast in z"n widget. In de iets eenvoudiger alles-in-een-apps zijn Calendars 5 en Fantastical het vermelden waard. Calendars 5 laat je je opkomende afspraken bekijken en geeft een snelkoppeling om een nieuw event toe te voegen, maar Fantastical gaat met de hoofdprijs lopen wat widgets betreft. Je krijgt een volledige mini-kalender te zien in je Today View, waardoor je niet beperkt bent tot alle afspraken van deze week maar gewoon op eender welke dag kan tikken om je events en to-do"s te zien te krijgen.

Een buitenbeentje dat helemaal gemaakt is om te dienen als widget – de app dient in feite enkel om je spiekbriefje aan te maken – is CheatSheet. Hiermee kan je niet-gevoelige info die je altijd vergeet maar toch met enige regelmaat nodig hebt – iets als je nummerplaat, bijvoorbeeld , of je klantennummer bij de supermarkt – in een lijstje in je Notification Center zetten. Sneller op te roepen dan eender welke notitie-app, want je moet je telefoon niet eens ontgrendelen.

Hours Time Tracking, tenslotte, is niet echt een to-do-app of agenda, maar past toch in dit lijstje. Hours is een app om je te helpen met time management – en nee, dat is niet enkel voor freelancers nuttig. Als je Hours eerlijk gebruikt, kan je ermee monitoren hoeveel tijd je elke dag aan bepaalde activiteiten besteedt en omgekeerd, aangeven hoeveel tijd je voor een bepaalde taak wil uittrekken. Met het widget kan je timers laten starten en stoppen of overschakelen naar een volgende timer, zonder de app te moeten openen.

Op naar de App Store?

Een beetje sneller werken

Er zijn zo"n paar apps en toepassingen die bijna iedereen lijkt te gebruiken. Een rekenmachine bijvoorbeeld, een notitie-app of een cloud-opslagdienst. Bij sommige mensen maken zulke apps een behoorlijk belangrijk deel van hun dagelijkse workflow uit, en houdt het dus steek om ze binnen vingerbereik te houden.

Zowel Dropbox als Box hebben een widget, waarmee je de recentste bewegingen in je gesynchroniseerde map kan opvolgen. Als een bestand wordt geüpload of bewerkt, krijg je dat hier te zien.

Wie voor z"n notitie-noden vertrouwt op Evernote mag blij zijn: de groene olifant voorziet een behoorlijk uitgebreid widget. Daarin kan je de recentst bekeken notes zien, en krijg je snelkoppelingen om een nieuwe notitie aan te maken gebaseerd op tekst, de camera, een bestaande foto; of een nieuwe reminder of lijst te creëeren. Dit kan je jammer genoeg niet in het widget zelf doen: een druk op één van bovengenoemde icoontjes zapt je naar de juiste plaats in de app. Dat houdt ook in dat je je telefoon zal moeten ontgrendelen als je een nieuwe notitie wilde aanmaken van het lock screen. Hetzelfde geldt voor Microsofts OneNote, dat een gelijkaardig widget aanbiedt.

Ook fans van dagboek- en notitie-app Day One kunnen gebruikmaken van een widget. Dat ziet er even goed uit als de app zelf en toont je in een grafiekje hoe vaak je de afgelopen maand in je journal geschreven hebt, samen met een paar recent toegevoegde foto"s.

Als je af en toe een rekenmachine gebruikt, kunnen we wat widgetgemak betreft met een gerust hart PCalc aanraden. De app zelf is zonder meer goed; het is een erg uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine en maar weinig andere rekenmachines hebben een widget inbegrepen. Je krijgt van PCalc gewoon een volledige basisrekenmachine in je Today-lijst. Voor wanneer je dan weer geconfronteerd wordt met onbegrijpelijke woorden is het iTranslate-widget een oplossing: dat vertaalt automatisch de gekopieerde tekst op je clipboard naar de ingestelde taal.

Ook erg handig is het weerbericht in je widgets hebben. Apples eigen Weather zit standaard inbegrepen, maar dat widget is uiterst summier: een pictogram en twee regeltjes tekst. Als je meer info wil, zoals de huidige temperatuur, zal je elders moeten kijken. Als je net iets meer info wil dan de standaard-widget en het niet erg vindt dat er een relatief grote foto in je Today View schittert, is de populaire Yahoo Weather-app een goede keuze. Zelf vind ik die echter wat te aanwezig, al zijn de natuurfoto"s vaak best mooi. Een goed alternatief is WeatherPro, dat je de belangrijkste data weergeeft zonder teveel pixels in te pikken in je widgetscherm.

Als je een grafiekjesliefhebber bent en ook geïnformeerd wil worden over de neerslagverwachtingen is Weather Underground een aanrader (de Buienradar heeft een weinig aantrekkelijke maar functionele app, maar helaas geen widget). WU geeft je twee widgets: eentje geeft een grafiek met de te verwachten neerslag, de temperatuur, en meer, en het andere is een weerkaart voor jouw omgeving.

Nog iets dat je graag wil volgen zijn je postpakketjes, tenminste als je regelmatig iets online bestelt. Twee van de populairste apps om je online bestellingen te volgen, Parcel en Deliveries, hebben ook een handig widget. In het widget van Deliveries zie je je openstaande bestellingen en hun verwachte levermoment; Parcel is meer summier en geeft weer welke pakjes je vandaag of morgen kan verwachten. Je vindt lijsten met pakjesdiensten waarvan de apps automatisch info kunnen binnentrekken op de websites van Parcel en Deliveries. Vooral Parcel is wat ondersteunde postdiensten betreft wel indrukwekkend compleet (inclusief PostNL en Bpost).

Op naar de App Store?

De widgetwonders

Naast een heleboel apps die ook een eigen widget hebben zijn er nog apps zoals CheatSheet hierboven, die enkel bestaan om een widget aan te bieden.

Een opvallende verschijning daarbij is Wdgts. Die app is eigenlijk een verzameling widgets, zoals je uit de naam al wel kon raden, en is daarom een erg goede keuze voor een iPhone met weinig gigabytes op overschot. Voor de aangename prijs van nul euro krijg je een rekenmachine, een converter om wisselkoersen te berekenen, een verzameling tijdzones, een kalender, en een fotokader. Voor een euro koop je het premiumpack met nog een aantal extra"s: monitor-functies voor je netwerk, batterij, geheugen en "schijfruimte", onder andere, en een aantal uitbreidingen voor de bestaande widgets. Zo kan je dan meerdere foto"s of tijdzones toevoegen, en in de kalenderapp scrollen door verschillende maanden.

Als je specifiek geïnteresseerd bent in het verzamelen van informatie over je toestel en je gebruik, dan moet je zeker ook naar Vidgets kijken. Vidgets werkt volgens hetzelfde principe als Wdgts, met meerdere widgets in één app. De klok en het batterij-niveau zijn een beetje overbodig en wat de weer-app betreft doen we hierboven een aantal betere suggesties, maar voor wie graag op de hoogte blijft kunnen de widgets met netwerk- en systeeminformatie – met alles van downloadsnelheid tot cpu-verbruik – erg fijn zijn. Ook inbegrepen zijn een barometer, een gps-monitor en zelfs een "separator" waarmee je het uiterlijk van je today-view wat kan aanpassen. Je kan een Pro-uitbreiding kopen in de app zelf, die je toelaat om het uiterlijk van de widgets naar jouw zin aan te passen.

Op naar de App Store?

  • Wdgts – universeel, gratis (premiumfeatures voor 0,99 euro)
  • Vidgets – universeel, gratis (Pro-versie voor 2,99 euro)

Entertainment en nuttig tijdverdrijf

Het hoeft echter niet al productiviteit te zijn wat de klok slaat. Er zijn ook een aantal leuke, entertainende of leerzame widgets te vinden. In die laatste categorie is de bekroonde Sky Guide-app een leuk voorbeeld. Die toont je de verschillende sterren en sterrenbeelden als je je telefoon naar de hemel richt. De widget is dan ook een topper voor fans van astronomie en geeft de opkomst- en ondergangtijden weer van de zon, maan en planeten en geeft je een melding als er een verduistering of een meteorenregen staat aan te komen.

Nog een uitstekend voorbeeld is het populaire Duolingo. De app brengt je spelenderwijs een basiskennis van een vreemde taal bij, het widget plaatst de uil-mascotte die je daarbij coacht in je Today View om je eraan te herinneren je dagelijkse portie oefening te gaan volbrengen.

Over oefening gesproken: ook een aantal van de beste fitness-apps in de digitale winkel zijn tegenwoordig uitgerust met een widget. Het razend populaire RunKeeper, bijvoorbeeld, laat je je timer en tracking bedienen en de gekende stemcommando"s krijgen zonder de app te openen. Ook Argus, een handige app die je iPhone probeert om te toveren tot jouw sidekick voor een gezonder leven, heeft een widget dat je laat zien hoeveel stappen en trappen je al hebt afgelegd vandaag – en hoever je nog te gaan hebt om jouw persoonlijk doelstelling te halen.

Geen zin om je moe te maken? Zet dan wat entertainment tussen je widgets! Voor de liefhebbers van (audio)boeken hebben zowel Kindle als Audible tegenwoordig een widget; die tonen allebei hoever je staat in de boeken die je aan het lezen bent. Wil je echt een beetje tijd doden, dan is er ook het Buzzfeed-widget, dat één artikel in je Todayscherm plaatst. Je kan erop klikken om het in de app te lezen of het bookmarken voor later, of je kan het wegklikken en een volgend artikel aanvragen als de (clickbait)titel je niet kan boeien.

Gebruik je jouw iDevice zoals zovelen ook als muziekspeler onderweg, dan is Music Center tenslotte ook nog een aanrader. Apple plaatst z"n eigen bedieningspaneel voor iTunes ofwel rechtstreeks op het lock screen, ofwel onderaan in je control panel; met dit handige appje zet je die controls tussen je widgets en breid je ze in één beweging ook gevoelig uit. Met het widget kan je op elk moment nummers of albums kiezen en op verschillende manieren je muziek doorzoeken. De app zelf is in dit geval opnieuw een vehikel voor het widget.

Op naar de App Store?

Foto via www.yalantis.com
Foto via www.yalantis.com

Wie het nieuws rond de lancering van iOS 8 een paar maanden geleden een beetje gevolgd heeft weet: een iDevice heeft vanaf nu ook widgets.

Ben je echter nog maar recent overgestapt op iOS, of heb je nog geen aandacht besteed aan de nieuwe widgets, dan kan je geheugen misschien een kleine opfrisser gebruiken.

De widgets in iOS – je vindt ze zowel op je iPhone als op je iPad – waren een nieuwe toevoeging in iOS 8. Wie echter widgets verwacht zoals je ze kent op Android, zal even fronsen; Apple is niet van plan om apps toe te laten de homescreens vol te zetten met veldjes informatie. Het merk staat gekend om z"n focus op design voor een reden. De iOS-widgets willen eerder een uitbreiding van een bestaande app zijn – een beetje extra info of functionaliteit die uit je weg blijft, maar toch altijd binnen handbereik zit. Je vindt de widgets in je Today View, "naast" het Notification Center, door van de bovenkant van je scherm naar beneden te vegen.

[related_article id=”158256″]

Als je dit scherm nog nooit van naderbij bekeken hebt, zijn er een aantal standaard-widgets van iOS zelf geactiveerd, zoals de beursinfo en de verkeersberichten. Je kan echter alles aanpassen. Daartoe tik je op Edit. Dat brengt je naar een lijst met alle mogelijke widgets: de ingebakken exemplaren en alle geïnstalleerde apps die zo"n uitbreiding aanbieden. Je kan widgets aan- en uitschakelen en een volgorde kiezen die jou bevalt.

Meteen na de lancering waren de mogelijkheden nog schaars, maar ondertussen hebben een hele schare ontwikkelaars hun apps up to date gebracht. Sommige van die widgets zijn banaal, andere maken optimaal gebruik van de nieuwe locatie. En met een goed gemaakte widget kan je het gebruik van je iDevice behoorlijk stroomlijnen. Met deze applicaties en toepassingen geef jij je Today-view een serieus boost.

Plannen en afvinken

Het zijn misschien de twee meest voor de hand liggende widgets die je zou willen toevoegen: je agenda en je to-dolijst. Apples eigen Calendar en Reminders hebben een widget, maar ook een heleboel populaire alternatieven zijn op de kar gesprongen.

Bij de to-doapps zijn Wunderlist en Clear waarschijnlijk de bekendste; zij geven je allebei een lijstje weer met je taken voor vandaag, die je ook in de widget kan afstrepen. Andere populaire takenapps als Finish, Gneo, en Asana doen ongeveer hetzelfde, al geeft Finish je steeds maar de drie volgende taken weer.

Ook OmniFocus 2, een van de krachtigste all-in-one-planners voor power users in de App Store, is van de partij, en toont je Daily Forecast in z"n widget. In de iets eenvoudiger alles-in-een-apps zijn Calendars 5 en Fantastical het vermelden waard. Calendars 5 laat je je opkomende afspraken bekijken en geeft een snelkoppeling om een nieuw event toe te voegen, maar Fantastical gaat met de hoofdprijs lopen wat widgets betreft. Je krijgt een volledige mini-kalender te zien in je Today View, waardoor je niet beperkt bent tot alle afspraken van deze week maar gewoon op eender welke dag kan tikken om je events en to-do"s te zien te krijgen.

Een buitenbeentje dat helemaal gemaakt is om te dienen als widget – de app dient in feite enkel om je spiekbriefje aan te maken – is CheatSheet. Hiermee kan je niet-gevoelige info die je altijd vergeet maar toch met enige regelmaat nodig hebt – iets als je nummerplaat, bijvoorbeeld , of je klantennummer bij de supermarkt – in een lijstje in je Notification Center zetten. Sneller op te roepen dan eender welke notitie-app, want je moet je telefoon niet eens ontgrendelen.

Hours Time Tracking, tenslotte, is niet echt een to-do-app of agenda, maar past toch in dit lijstje. Hours is een app om je te helpen met time management – en nee, dat is niet enkel voor freelancers nuttig. Als je Hours eerlijk gebruikt, kan je ermee monitoren hoeveel tijd je elke dag aan bepaalde activiteiten besteedt en omgekeerd, aangeven hoeveel tijd je voor een bepaalde taak wil uittrekken. Met het widget kan je timers laten starten en stoppen of overschakelen naar een volgende timer, zonder de app te moeten openen.

Op naar de App Store?

Een beetje sneller werken

Er zijn zo"n paar apps en toepassingen die bijna iedereen lijkt te gebruiken. Een rekenmachine bijvoorbeeld, een notitie-app of een cloud-opslagdienst. Bij sommige mensen maken zulke apps een behoorlijk belangrijk deel van hun dagelijkse workflow uit, en houdt het dus steek om ze binnen vingerbereik te houden.

Zowel Dropbox als Box hebben een widget, waarmee je de recentste bewegingen in je gesynchroniseerde map kan opvolgen. Als een bestand wordt geüpload of bewerkt, krijg je dat hier te zien.

Wie voor z"n notitie-noden vertrouwt op Evernote mag blij zijn: de groene olifant voorziet een behoorlijk uitgebreid widget. Daarin kan je de recentst bekeken notes zien, en krijg je snelkoppelingen om een nieuwe notitie aan te maken gebaseerd op tekst, de camera, een bestaande foto; of een nieuwe reminder of lijst te creëeren. Dit kan je jammer genoeg niet in het widget zelf doen: een druk op één van bovengenoemde icoontjes zapt je naar de juiste plaats in de app. Dat houdt ook in dat je je telefoon zal moeten ontgrendelen als je een nieuwe notitie wilde aanmaken van het lock screen. Hetzelfde geldt voor Microsofts OneNote, dat een gelijkaardig widget aanbiedt.

Ook fans van dagboek- en notitie-app Day One kunnen gebruikmaken van een widget. Dat ziet er even goed uit als de app zelf en toont je in een grafiekje hoe vaak je de afgelopen maand in je journal geschreven hebt, samen met een paar recent toegevoegde foto"s.

Als je af en toe een rekenmachine gebruikt, kunnen we wat widgetgemak betreft met een gerust hart PCalc aanraden. De app zelf is zonder meer goed; het is een erg uitgebreide wetenschappelijke rekenmachine en maar weinig andere rekenmachines hebben een widget inbegrepen. Je krijgt van PCalc gewoon een volledige basisrekenmachine in je Today-lijst. Voor wanneer je dan weer geconfronteerd wordt met onbegrijpelijke woorden is het iTranslate-widget een oplossing: dat vertaalt automatisch de gekopieerde tekst op je clipboard naar de ingestelde taal.

Ook erg handig is het weerbericht in je widgets hebben. Apples eigen Weather zit standaard inbegrepen, maar dat widget is uiterst summier: een pictogram en twee regeltjes tekst. Als je meer info wil, zoals de huidige temperatuur, zal je elders moeten kijken. Als je net iets meer info wil dan de standaard-widget en het niet erg vindt dat er een relatief grote foto in je Today View schittert, is de populaire Yahoo Weather-app een goede keuze. Zelf vind ik die echter wat te aanwezig, al zijn de natuurfoto"s vaak best mooi. Een goed alternatief is WeatherPro, dat je de belangrijkste data weergeeft zonder teveel pixels in te pikken in je widgetscherm.

Als je een grafiekjesliefhebber bent en ook geïnformeerd wil worden over de neerslagverwachtingen is Weather Underground een aanrader (de Buienradar heeft een weinig aantrekkelijke maar functionele app, maar helaas geen widget). WU geeft je twee widgets: eentje geeft een grafiek met de te verwachten neerslag, de temperatuur, en meer, en het andere is een weerkaart voor jouw omgeving.

Nog iets dat je graag wil volgen zijn je postpakketjes, tenminste als je regelmatig iets online bestelt. Twee van de populairste apps om je online bestellingen te volgen, Parcel en Deliveries, hebben ook een handig widget. In het widget van Deliveries zie je je openstaande bestellingen en hun verwachte levermoment; Parcel is meer summier en geeft weer welke pakjes je vandaag of morgen kan verwachten. Je vindt lijsten met pakjesdiensten waarvan de apps automatisch info kunnen binnentrekken op de websites van Parcel en Deliveries. Vooral Parcel is wat ondersteunde postdiensten betreft wel indrukwekkend compleet (inclusief PostNL en Bpost).

Op naar de App Store?

De widgetwonders

Naast een heleboel apps die ook een eigen widget hebben zijn er nog apps zoals CheatSheet hierboven, die enkel bestaan om een widget aan te bieden.

Een opvallende verschijning daarbij is Wdgts. Die app is eigenlijk een verzameling widgets, zoals je uit de naam al wel kon raden, en is daarom een erg goede keuze voor een iPhone met weinig gigabytes op overschot. Voor de aangename prijs van nul euro krijg je een rekenmachine, een converter om wisselkoersen te berekenen, een verzameling tijdzones, een kalender, en een fotokader. Voor een euro koop je het premiumpack met nog een aantal extra"s: monitor-functies voor je netwerk, batterij, geheugen en "schijfruimte", onder andere, en een aantal uitbreidingen voor de bestaande widgets. Zo kan je dan meerdere foto"s of tijdzones toevoegen, en in de kalenderapp scrollen door verschillende maanden.

Als je specifiek geïnteresseerd bent in het verzamelen van informatie over je toestel en je gebruik, dan moet je zeker ook naar Vidgets kijken. Vidgets werkt volgens hetzelfde principe als Wdgts, met meerdere widgets in één app. De klok en het batterij-niveau zijn een beetje overbodig en wat de weer-app betreft doen we hierboven een aantal betere suggesties, maar voor wie graag op de hoogte blijft kunnen de widgets met netwerk- en systeeminformatie – met alles van downloadsnelheid tot cpu-verbruik – erg fijn zijn. Ook inbegrepen zijn een barometer, een gps-monitor en zelfs een "separator" waarmee je het uiterlijk van je today-view wat kan aanpassen. Je kan een Pro-uitbreiding kopen in de app zelf, die je toelaat om het uiterlijk van de widgets naar jouw zin aan te passen.

Op naar de App Store?

  • Wdgts – universeel, gratis (premiumfeatures voor 0,99 euro)
  • Vidgets – universeel, gratis (Pro-versie voor 2,99 euro)

Entertainment en nuttig tijdverdrijf

Het hoeft echter niet al productiviteit te zijn wat de klok slaat. Er zijn ook een aantal leuke, entertainende of leerzame widgets te vinden. In die laatste categorie is de bekroonde Sky Guide-app een leuk voorbeeld. Die toont je de verschillende sterren en sterrenbeelden als je je telefoon naar de hemel richt. De widget is dan ook een topper voor fans van astronomie en geeft de opkomst- en ondergangtijden weer van de zon, maan en planeten en geeft je een melding als er een verduistering of een meteorenregen staat aan te komen.

Nog een uitstekend voorbeeld is het populaire Duolingo. De app brengt je spelenderwijs een basiskennis van een vreemde taal bij, het widget plaatst de uil-mascotte die je daarbij coacht in je Today View om je eraan te herinneren je dagelijkse portie oefening te gaan volbrengen.

Over oefening gesproken: ook een aantal van de beste fitness-apps in de digitale winkel zijn tegenwoordig uitgerust met een widget. Het razend populaire RunKeeper, bijvoorbeeld, laat je je timer en tracking bedienen en de gekende stemcommando"s krijgen zonder de app te openen. Ook Argus, een handige app die je iPhone probeert om te toveren tot jouw sidekick voor een gezonder leven, heeft een widget dat je laat zien hoeveel stappen en trappen je al hebt afgelegd vandaag – en hoever je nog te gaan hebt om jouw persoonlijk doelstelling te halen.

Geen zin om je moe te maken? Zet dan wat entertainment tussen je widgets! Voor de liefhebbers van (audio)boeken hebben zowel Kindle als Audible tegenwoordig een widget; die tonen allebei hoever je staat in de boeken die je aan het lezen bent. Wil je echt een beetje tijd doden, dan is er ook het Buzzfeed-widget, dat één artikel in je Todayscherm plaatst. Je kan erop klikken om het in de app te lezen of het bookmarken voor later, of je kan het wegklikken en een volgend artikel aanvragen als de (clickbait)titel je niet kan boeien.

Gebruik je jouw iDevice zoals zovelen ook als muziekspeler onderweg, dan is Music Center tenslotte ook nog een aanrader. Apple plaatst z"n eigen bedieningspaneel voor iTunes ofwel rechtstreeks op het lock screen, ofwel onderaan in je control panel; met dit handige appje zet je die controls tussen je widgets en breid je ze in één beweging ook gevoelig uit. Met het widget kan je op elk moment nummers of albums kiezen en op verschillende manieren je muziek doorzoeken. De app zelf is in dit geval opnieuw een vehikel voor het widget.

Op naar de App Store?

appapplehelpiosipadiphonemobieltiptoday viewwidget

Gerelateerde artikelen

Volg ons

ICT Jaarboek 2021-2022 – TechPulse Business

ICT Jaarboek 2021-2022 – TechPulse Business

Bestel nu!